Teraz
Projekty Unijne
Cele projektu: Przeciwdziałanie skutkom pandemii, w efekcie wprowadzonych obostrzeń sanitarnych, wpierw uniemożliwiających funkcjonowanie obiektu a następnie znaczne ograniczenie świadczenia usług hotelarsko-gastronomicznych w obiekcie Kashubian.
Rezultatem działań zaplanowanych w projekcie jest zwiększenie przestrzeni wspólnej przeznaczonej dla gości Kashubian Lodge & Spa poprzez wybudowanie nowej jadalni, w konsekwencji powiększenie strefy wypoczynkowej oraz stworzenie nowej profesjonalnej kuchni o bardzo wysokim standardzie higieny.
Obiekt został dostosowany do wymogów sanitarnych w zakresie szczególnych wymagań zachowania odległości.
W węźle kuchennym wprowadzono sprzęt o powierzchniach łatwo zmywalnych, zapewniających zachowanie wysokiego standardu higieny.
Do działań rutynowych związanych z prowadzeniem czynności higienicznych wprowadzono dodatkowe czynności odkażające z użyciem ozonatorów.
W efekcie projektu został podniesiony standard obiektu w obszarze higieniczno-sanitarnym.
Wartość projektu: 355 613,80 zł
Wartość dofinansowania: 249 770,12 zł